Interviews

Salih Oztoprak – “Doen waar je gelukkig van word”

“Voordat ik bij PESCHECK werd aangenomen was ik student op het Saxion en volgde ik de opleiding HBO-ICT met de afstudeer richting, software engineering. Voor het afronden van mijn opleiding mocht ik bij PESCHECK afstuderen. Over de afstudeerperiode waren we van beide kanten content met de werkzaamheden die ik verrichtte. Ik ben dan ook erg blij dat PESCHECK mij een fulltime contract wilde aanbieden! Daarnaast heeft PESCHECK mij aangeboden te ondersteunen in het verder scholen op het gebied van UI/UX design. Dit is tevens ook waar mijn interesse ligt. Wat mij enorm aantrok is de open sfeer binnen het bedrijf. Ik werd met open armen ontvangen en ze gaven mij de mogelijkheid mijn passie te volgen binnen de bedrijfstak.”

“Als stagiaire werd ik overal bij betrokken. Mijn collega’s zagen mij dan ook niet als een stagiaire maar als volwaardig collega. Er zijn dagen geweest waar ik mijn vakkundige mening kon geven en dat collega’s dit serieus namen waardoor er uiteindelijk ook gebruik werd gemaakt van mijn expertise. Zoals gezegd heerst er een open sfeer. Iedereen krijgt de ruimte om zich verder te ontwikkelen binnen het bedrijf. Dit kan een professionele maar ook persoonlijke ontwikkeling zijn. Collega’s staan voor iedereen klaar mocht iemand hulp nodig hebben, je staat er dus nooit alleen voor.”

“Mijn werkdag begint iedere ochtend met een stand up met het IT-team. Hierin bespreken we de taken die we gedaan hebben, wat er nog moet gebeuren en of er moeilijkheden zijn waar eventueel geholpen moet worden. Na de ochtend bespreking verwerk ik mijn e-mails en begin ik met mijn taken. Voornamelijk houd ik mij bezig met het maken van mock-ups. Dat zijn de designs die ik maak voor het dashboard van de website. Daarnaast houd ik mij ook veel bezig met het onderzoeken van eindgebruikers. Hiermee bedoel ik de klanten die het dashboard gebruiken. Zodra ik een ontwerp heb afgerond en het is goed gekeurd, werk ik deze bij in onze gemeenschappelijke takenlijst. Een andere collega pakt deze taak verder op en implementeert mijn ontwerp binnen het dashboard.”

“Waar ik ook veel mee bezig ben is het toegankelijk maken van ons dashboard voor mobiele gebruikers. Ik wil PESCHECK helpen om dit te realiseren en mee te gaan met de hedendaagse maatschappij waarin het bezit van een computer niet meer vanzelfsprekend is, maar een mobiele telefoon wel. Daarnaast ben ik ook bezig om het dashboard toegankelijk te maken voor mensen met een beperking, denk bijvoorbeeld aan iemand die slechtziend is…”

“Ik wil blijven groeien in de richting van UI/UX maar ook in de richting van projectmanagement. Momenteel is die ruimte er en mag ik deze taken opnemen om te ervaren hoe dit binnen de praktijk in zijn werk gaat. Ik zit goed op mijn plek en wil mij blijven ontwikkelen zodat ik ontwerpen kan blijven maken waardoor klanten het dashboard steeds makkelijker kunnen gaan gebruiken.”

Salih (Nederland)

Studie: HBO-ICT SE (afgerond), UI/UX design (bezig)
Hobbies: Sporten, reizen en uitjes met vrienden en familie
Lievelings- vakantiebestemming: Okinawa & Osaka, Japan
Lievelings- eten: Takoyaki (een soort vis bitterbal)
Grootste levensverandering ervaring: Vrienden en familie
Grootste levensles: Do what makes you happy