Tien Thai – “Ik zou het niet anders willen!”

Interviews

“Het klinkt zo cool! “Tien, Software Engineer”. Je moet een goede indruk maken, en ik wil merken dat ik cooler ben dan ik lijk. Ik vind het heerlijk om software engineer te zijn omdat ik werk met het oplossen van problemen en puzzels. De oplossing die ik naar voren breng, zal mensen echt helpen, precies zoals technologie hoort te zijn – het leven van mensen gemakkelijker maken. Dat is waar ik naar toe werk! Ik ben ook geen geduldig persoon, dus het helpt me om het hoofd koel te houden. Bovendien is het gevoel dat je krijgt als je een puzzel oplost gewoon geweldig!”

“Ik heb me voor het eerst aangemeld bij een soort bureau voor IT’ers in Enschede en ze hebben me rond juli aan PESCHECK gekoppeld. Ik was eigenlijk van plan om die zomer naar het buitenland te gaan maar ik had hier en daar nog een paar interviews. Toch besloot ik om het aan te kijken. Toen ik bij PESCHECK het kantoor en de mensen leerde kennen, realiseerde ik me dat ik zou het niet anders willen! Daarom heb ik besloten dat ik graag bij het team wilde blijven en gelukkig dachten ze hetzelfde!”

“Ik zou het gevoel van werken bij PESCHECK – vooral in het Dashboard – beschrijven als het schillen van een ui. De eerste keer dat je naar een probleem kijkt, lijkt het erg groot. En hoewel je er misschien van gaat huilen als je het eenmaal begint af te pellen, wordt het elke keer kleiner en groeit je zelfvertrouwen naarmate je dichter bij de kern komt. In het begin was ik nieuw in het framework, dus ik begon mijn dag door codes te starten en om hulp te vragen aan collega’s. Nadat ik langzaam de manier waarop de code en de logica werkt, heb geabsorbeerd, kon ik beginnen met werken van kleinere naar grotere functies. Nu ik meer gesetteld ben en meer vertrouwen heb in mijn kennis van het bedrijf en het product, open ik GitLab, kijk wat er moet gebeuren, pak het op, werk het uit en test het met mijn collega’s. We zijn allemaal erg communicatief en bereid om elkaar te helpen!”

“Het is moeilijk voor mij om te zeggen waar ik de komende jaren fysiek zal zijn, ik plan niet zo ver vooruit. Ik zou vereerd zijn om deel uit te maken van het IT-team dat PESCHECK heeft helpen groeien. Nadat we ons Dashboard hebben gelanceerd, zou ik nog steeds graag aan het product werken en het blijven optimaliseren. Maar ik zou het heerlijk vinden om op een gegeven moment rond te reizen, een nieuwe taal te leren en de wateren van de wereld een beetje te testen totdat ik een plek vind die ik echt leuk vind. Wat ik zeker weet, is dat er veel avontuur en heel veel programmeren zal zijn!”

Tien (Vietnam)

Opleiding: Bsc Software Engineering
Hobbies: Cinematografie; Piano spelen; Ontwerpen & programmeren;
Lievelings- vakantiebestemming: Ik zou graag naar Korea gaan voor het eten, en het VK voor de cultuur!
Lievelings- eten: Banh mi, een typische Vietnamees boterham
Grootste levensverandering ervaring: De dag dat mijn buurman me overhaalde om te solliciteren voor een major Software Engineering, in plaats van Hotel Management!
Grootste levensles: Niet geschoten is altijd mis!