Werken bij PESCHECK

News

Werken bij PESCHECK, hoe is dat eigenlijk? We vroegen het onze nieuwe collega’s!

Steeds meer organisaties zien de waarde van background screening. Dat betekent dat onze klantenkring groeit en ons team dus ook. Drie weken geleden verwelkomden wij drie nieuwe collega’s. Tijd om ze wat korte vragen te stellen en Douwe, Oksana en Boet aan jou voor te stellen!

Douwe: business development manager

Vertel, waarom PESCHECK?

Ik heb International Business gestudeerd. Ik koos er heel bewust voor om geen master te doen, want ik wilde niet in een corporate omgeving ‘een draaiboek’ moeten volgen. Hier bij Pescheck kan ik groeien én het bedrijf helpen groeien. Er is veel ruimte en vrijheid hier om zelf te bepalen hoe ik het prettigst werk én om te leren. Dat ervaar ik nu al.

Wat ga je hier doen?

Afgelopen weken heb ik mij voornamelijk verdiept in de organisatie. Hoe werkt het hier en wie werken er? Hoe ziet dat eruit vanuit klantperspectief en waar liggen de kansen? Daarna ga ik zoeken naar de invulling van die kansen. Zie het maar als een puzzel: ik doe eerst de hoekjes, dan de randjes en daarna de invulling.

Wat doe je als je niet hier bent?

Ik ben geboren en getogen in Almelo en dus heb ik een Heracles seizoenskaart. Ik bezoek geregeld met vrienden de uitwedstrijden en daar maken we altijd een uitje van. Een weekendje weg komt regelmatig voor. Ik reis graag. Tijdens mijn studie ben ik in Argentinië en Zuid-Korea geweest. Ik heb direct de gelegenheid aangegrepen de buurlanden te bezoeken.

Hoe bevalt het je zo na 3 weken?

Heel goed! Het is hier heel gemoedelijk en ongedwongen. We lunchen samen, er heerst geen hiërarchie en er wordt naar je geluisterd. Alsof ik hier al veel langer ben!

Oksana: business development manager

Hoe kom je aan die mooie naam?

Ik kom uit Moskou. Ik ben hier gekomen om International Business te studeren. In Moskou heb ik de studie International marketing afgerond.

Wat is jouw eerste indruk van je collega’s?

Leuke mensen hier, met name de attitude spreekt mij enorm aan. Ze staan heel open voor nieuwe ideeën en kansen. De directieleden zijn heel complementair aan elkaar. Mooi om te zien. Ik heb superleuke eerste weken!

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik woon in hartje Enschede. Een heerlijke stad. Niet te vergelijken met Moskou natuurlijk, waar 20 miljoen mensen wonen. Het is hier zo gemoedelijk. Iedereen zegt elkaar gedag op straat. Ik houd ook van de Nederlandse mentaliteit; lekker direct. Ik ga graag de stad in, ben ‘chairwoman’ bij Hive01 (een organisatie waarbij studenten en young professionals zich ontwikkelen tot ondernemer) en ik squash elke week. Ik vermaak me dus goed! 🙂

Boet – Developer

Jij bent Developer. Wat houdt dat in?

Ik werk aan de systemen waar mijn collega’s mee werken en aan het ‘dashboard’ waar onze klanten op inloggen. Met betrekking tot dat laatste ga ik nieuwe features ontwikkelen en klantspecifiek maken. Ik heb echt leuk werk. Een soort puzzelen; de stukjes allemaal op z’n plek leggen en met elkaar verbinden.

Grappig, Douwe vergeleek zijn werkzaamheden ook als puzzelen. Je houdt wel van een uitdagend spel dus?

Zeker! In mijn vrije tijd speel ik graag een bordspel. En het liefst 1 van de klassiekers zoals A feast of Odin en Kolonisten van Catan. Twee keer per week ga ik ‘boulderen’. Boulderen is klimmen op wanden zonder touw, klimgordel of andere hulpmiddelen. Feitelijk zoek je daar tijdens het klimmen ook naar de juiste methode om het probleem (de boulder) op te lossen. Tof!

Hoe vind je het bij PESCHECK?

Ik ben erg blij met de werksfeer hier. We zijn allemaal druk aan het werk, maar toch is het hier rustig en lekker ontspannen.

Lijkt werken bij PESCHECK jou ook wel wat? Bekijk hier onze vacatures in Enschede.